Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie start noodhulp aan Israël en Gaza

De recente gebeurtenissen in Israël en Gaza hebben dramatische gevolgen. Het leed onder zowel Joden als Palestijnen is onbeschrijfelijk. Kerk in Actie ondersteunt wereldwijd mensen in nood. Dat doen we nu ook in Israël en Gaza. 

Hulp aan Israël en Gaza

Kerk in Actie is een noodhulpactie gestart voor Israël en Gaza. In Israël bieden we praktische en psychosociale hulp aan groepen die op dit moment extra kwetsbaar zijn, waaronder vluchtelingen en arbeidsmigranten uit Azië en Afrika. In Gaza is dringend behoefte aan voedsel, water, medische benodigdheden en psychosociale hulp. Via ons internationale netwerk en in samenwerking met plaatselijke kerken van Palestijnse christenen bieden we waar mogelijk hulp aan slachtoffers van het huidige geweld, ongeacht hun geloof of afkomst. 

Help mee

De oorlog tussen Hamas en Israël roept in Nederland, en ook binnen onze kerk, veel emoties op. Als kerk weten we ons verbonden met alle slachtoffers van dit geweld, zowel aan Israëlische als aan Palestijnse kant, en willen we hulp bieden daar waar dat het hardst nodig is. Daarom doen we een klemmend beroep op je: help mee, en geef wat je kunt missen. Je kunt je gift voor het noodhulpprogramma van Kerk in Actie overmaken op rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Noodhulp, of door op de rode button te klikken. 

Geef nu 

Lees verhalen van partnerorganisaties in Israël en Gaza:

 

Over dit project

De gebeurtenissen in Israël en Gaza hebben dramatische gevolgen. Het leed onder zowel Joden als Palestijnen is onbeschrijflijk. Kerk in Actie ondersteunt via haar noodhulpprogramma wereldwijd mensen in nood. Dat doen we nu ook in Israël en Gaza.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)