Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Organiseer een maaltijdenactie

Met de maaltijdenactie van Kerk in Actie kom je in beweging voor mensen die makkelijk buiten de boot vallen. Voor drie doelgroepen is een stappenplan voor het organiseren van een maaltijd uitgewerkt: voor mensen met een krappe beurs, ouderen en vluchtelingen. Zo laat je hen weten: ik word gezien, ik hoor erbij! 

Aan de slag  

Voor elk van de doelgroepen is een uitgebreid en handig stappenplan beschikbaar om een maaltijd te organiseren, gemaakt door mensen die vanuit ervaring spreken. Je vindt de stappenplannen hieronder. We hopen dat deze je helpen om enthousiast aan de slag te gaan.

De eerste stap voor het organiseren van een maaltijd is het vinden van een kartrekker. Vind je het organiseren van een maaltijd een leuk idee, maar zie je er zelf tegenop? Vraag dan iemand die er zijn hand niet voor omdraait. Natuurlijk kun je ook een ander soort maaltijd of een andere doelgroep te kiezen. We wensen je een inspirerende en smakelijke maaltijd toe!

Aan tafel met vluchtelingen 

Geitenvlees met griesmeel, Syrische kip met salade, vegetarische erwtensoep, Iraakse rijst, Poolse worst en Betuwse appeltaart. Deel je tafel met vluchtelingen en help ze om zich hier thuis te voelen. Lees HIER hoe je een maaltijd organiseert met vluchtelingen en statushouders. 

Voor mensen met laag inkomen

Kom in actie voor mensen met een krappe beurs. Organiseer een gezellige maaltijd voor en met hen, waarbij ze elkaar ook kunnen inspireren hoe ze kunnen koken met een klein budget. Lees HIER hoe je zo'n maaltijd organiseert.

Een high-tea of lunch voor ouderen

Organiseer een lunch of high-tea voor ouderen in je woonplaats. Samen eten is elkaar samen ontmoeten. Lees HIER hoe je zo'n gezellige lunch of high-tea voorbereidt. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)