Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Leerzame stripverhalen voor kinderen

in Rwanda

In Rwanda zijn weinig kinderboeken. Drie Rwandese predikanten laten leerzame stripverhalen voor kinderen maken, die ze via scholen door heel Rwanda verspreiden. Het verhoogt de leesvaardigheid van kinderen en helpt hen nadenken over belangrijke onderwerpen uit hun dagelijks leven.

3000 boeken per jaar

De stripverhalen gaan over bijbelverhalen maar ook over allerlei thema's vanuit het oogpunt van kinderen. Er zijn al boeken gemaakt over hun gezondheid, voeding, christelijke normen en waarden, kinderrechten, familieleven en goed omgaan met de aarde. Ieder jaar wil men 3000 nieuwe boeken verspreiden, waaronder steeds twee boeken over nieuwe onderwerpen. 

Verspreiding via scholen

Via hun school maken kinderen kennis met deze stripverhalen, die hun wereld vergroten. Scholen organiseren wedstrijden voor leerlingen, waarbij ze zelf een opstel moeten schrijven over een thema van een van de boeken. Zo’n 1250 schoolkinderen maken steeds als eerste kennis met de vijf stripboeken. Daarna rouleren de boeken via leesgroepen. Iedere vrijdag en zaterdag kunnen kinderen uit de hoofdstad Kigali in de als bibliotheek ingerichte kantoorruimte van de oprichters komen lezen. 

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Zending met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. stripverhalen Rwanda (Z 9201473) of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit zendingswerk

Steun dit werk als kerk via actieland Rwanda.

 

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.