Gebed voor India en Nepal

Honderdduizenden besmettingen per dag en overvolle ziekenhuizen: de acute noodsituatie in India en Nepal laat de verwoestende gevolgen van corona zien. Een ongekende ramp voltrekt zich aan de andere kant van de wereld. Wij bidden om Gods nabijheid voor onze broeders en zusters aan de andere kant van de wereld.

Vader in de hemel,

Wij bidden U onze broeders en zusters in India en Nepal.
Het coronavirus verspreidt zich er in grote aantallen.
Pijn, verdriet en verlies zijn overal aanwezig.
Heer, ontferm U over iedereen die verdriet heeft en lijdt.

Er is niet genoeg plaats in de ziekenhuizen voor de vele zieken,
niet genoeg zuurstof voor iedereen die adem tekort komt.
Heer, wij bidden U om herstel. Wees hen nabij.

Wij bidden om Uw nabijheid voor ieder die het moeilijk heeft in deze pandemie.
Veel mensen kunnen door de lockdowns niet naar hun werk en hebben geen geld om eten te kopen of hun gezin te onderhouden.
Heer, ontferm U over hen.

Door de lockdowns kunnen kerken - ook in Azië - niet fysiek samenkomen.
Veel mensen hebben niet de middelen om online een kerkdienst bij te wonen.
Zij voelen zich eenzaam en geïsoleerd, nu ze hun broeders en zusters in Christus niet kunnen ontmoeten.
Heer, zie naar hen om en omgeef hen met Uw liefde.

Er is een groot tekort aan zuurstof voor mensen met corona in India en Nepal.
Kerken proberen zoveel als ze kunnen te zorgen voor mensen die ziek zijn.
Niet iedereen heeft toegang tot hulp.
Er is veel verdriet om mensen die overleden zijn aan corona.
Heer, ontferm U over gezinnen die getroffen zijn door verlies en verdriet.

Heer, ontferm U over India, Nepal en de hele wereld in deze vreselijke pandemie.
Ontferm U over Uw wereldwijde kerk: dat zij mensen kan bijstaan in de grote nood.
Dat Uw kerk het licht van Christus niet onder de korenmaat stelt,
maar kan en mag verspreiden in een donkere wereld.
Zodat de wereld Uw licht ziet!

Amen

De gebedspunten in dit gebed zijn aangereikt door rev. Devkota, voorganger van de Elohim Church in Nepal. Hij maakt de ramp van dichtbij mee.

Lees ook:

De coronaramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. Samen met kerken wereldwijd en samen met u staat Kerk in Actie al langer op tegen corona. Nu slaan we ook vanaf 12 mei 2021 als samenwerkende hulporganisaties de handen ineen met de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Allereerst voor India maar ook voor omringende landen. Er zijn grote zorgen over Nepal. Doe mee en kom met ons in actie! Laten we er samen voor zorgen dat iedereen, op tijd beschermd is tegen corona, ook mensen in kwetsbare landen.

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Samen in actie tegen corona