Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Het belang van een identiteitsbewijs

Partnerorganisatie Dreamhouse in Indonesie richt zich niet alleen op straatkinderen, maar werkt ook nauw samen ouders. Een van de zaken waar Dreamhouse zich voor inzet, is er samen met ouders voor zorgen dat kinderen een identiteitsbewijs krijgen.

Het hebben van een identiteitsbewijs is belangrijk. In Indonesië moet iedereen vanaf 6 jaar een identiteitsbewijs hebben, maar nog belangrijker is dat kinderen alleen met een ID-bewijs naar school kunnen, of naar het ziekenhuis wanneer dat nodig is.

Het aanvragen van een identiteitsbewijs is voor veel kinderen waar Dreamhouse contact mee heeft, echter complex. Beide ouders moeten namelijk meewerken aan zo'n aanvraag. Veel kinderen komen uit gebroken gezinnen, waar een van beide ouders vertrokken is, of een nieuwe relatie is aangegaan. Het kost vooral veel tijd om een vertrokken ouder te achterhalen. Eenmaal getraceerd willen de meeste ouders gelukkig wel meewerken.

Dreamhouse organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor ouders, zoals hier in Wonocatur, waarbij Dreamhouse uitlegt waarom een ID-bewijs zo belangrijk is en ouders vertelt waar en hoe ze een ID-bewijs voor kun kinderen kunnen aanvragen.

Over dit project

In de Indonesische steden Yogyakarta (Java) en Kupang (Timor) leven nog steeds kinderen op straat. Sommigen worden door hun ouders meegenomen om op drukke verkeerspleinen te helpen bij de verkoop van kranten of etenswaren. Anderen worden aan hun lot overgelaten en moeten zichzelf zien te redden. De organisatie Dreamhouse kijkt naar hen om. 
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een betere toekomst voor straatkinderen