Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

“God heeft u gezonden om ons te helpen”

Voorlichting over corona in Noord-Kameroen

In 2020 zette de corona pandemie de wereld op zijn kop. In Kameroen raakten de eerste mensen in maart 2020 besmet. Omdat de ziekte zich snel leek te verspreiden, kwam er een strenge lockdown: scholen, kerken en moskeeën gingen op slot, markten werden gesloten. Veel mensen verloren hun baan. Dankzij de bijdrage via Kerk in Actie kon de Lutherse Broederkerk van Kameroen hulp bieden in een vluchtelingenkamp en in 200 dorpen in Noord-Kameroen.

Voorlichting en hygiëne in vluchtelingenkamp

18.000 mensen in een vluchtelingenkamp kregen voorlichting over corona. Er werden 1000 mondkapjes, 600 stukken zeep en 600 gieters uitgereikt. Vluchteling Aissatou zegt:  “Bedankt dat jullie aan ons gedacht hebben. Ik snap nu hoe gevaarlijk deze ziekte is. We moeten onze handen goed wassen. Dat kan nu ieder huishouden zijn eigen gieter en zeep heeft gekregen.” Ook vluchteling Mahama is blij: “Dank u wel, God heeft u gezonden om ons te helpen." Amadou woont zonder zijn ouders in het vluchtelingenkamp. Zijn moeder is meegenomen door Boko Haram en zijn vader is door hen vermoord. Amadou weet dat hij voor zijn bestaan moet knokken. Toen hij de gieter en het stuk zeep van de kerk kreeg, zei hij: “Bedankt. Kom je morgen weer? Wil je dan ook twee kledingstukken voor me meenemen?” 

Voorlichting in 200 dorpen en kerken

In 200 dorpen werden vijf mensen geselecteerd om hun dorpsgenoten bewust te maken van de gevaren van corona. Deze duizend vrijwilligers kregen hesjes en megafoons. Samen hebben zij ruim 200.000 mensen voorlichting kunnen geven. Daarnaast werden 40.000 christenen in Noord-Kameroen via hun kerk voorgelicht. 

En hoe gaat het met het theologisch onderwijs in Noord-Kameroen?

  • In Maroua zijn in oktober 43 nieuwe studenten gestart op bachelor niveau
  • Met steun van Kerk in Actie wordt het gebouw uitgebreid: twee nieuwe leslokalen zijn inmiddels in gebruik. De bovenverdieping is nog in aanbouw. (zie foto’s)
  • In Kaelé wordt theologielessen gegeven op MBO-niveau. Daar mogen sinds kort ook vrouwen deelnemen. Onder de 24 nieuwe studenten zijn nu twee vrouwen. 
  • In Garoua is men in januari 2021 met een een tweede groep MBO-studenten gestart.
  • Het theologisch instituut hoopt dat een moestuin  in de toekomst  wat extra geld kan opleveren.
  • Men heeft plannen om de bibliotheek uit te breiden

Hartelijk dank voor uw steun aan dit werk in Noord-Kameroen.

 

Over dit project

De noordelijke provincies van Kameroen liggen in de Sahel zone: een regio met een droog klimaat. De Lutherse Broederkerk werkt met alle inwoners van dit gebied aan een duurzame en stabiele toekomst. Met een landbouwprogramma werkt ze aan voedselzekerheid.
Was deze informatie zinvol?
We hebben uw feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Duurzame landbouw in Noord-Kameroen