Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Verhalen van coördinatoren en collectanten

Middelburg

Dick Hoeksema en Ernst van Hartingsveldt organiseren al een aantal jaren de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie in Middelburg. Ieder jaar enthousiasmeren ze veel mensen om mee te doen met de collecte. In 2023 zetten ze opnieuw in, nu voor kinderen in Oekraïne. Lees hun verhaal:


Putten

Arjen Overweg (56) collecteert mee in zijn woonplaats Putten. Een goede gewoonte, noemt hij dat zelf. “Hoeveel moeite kost het nu om een week in het jaar elke dag een uurtje vrij te maken om langs de deuren te gaan? Het is een tijdelijke klus, en je kunt er zoveel mensen mee helpen. Ik vind het erg mooi dat we dit jaar collecteren voor kinderen in Oekraïne. Zij zijn slachtoffer van de oorlog. Kinderen kiezen niet voor deze situatie, en proberen ondanks alles door te gaan. Zij hebben onze hulp gewoon nodig. Dat motiveert me om in november weer  op pad te gaan. Bovendien is het ook gewoon gezellig. Mensen reageren heel positief op de komst van de collectant. En bijna iedereen stopt wel wat in de bus.”

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)