Jeannet Bierman

Jeannet Bierman is voorjaar 2020 begonnen aan de voorbereiding voor haar uitzending naar Colombia. Ze gaat daar lesgeven aan de Fundación Universitaria Bautista in Cali, een theologisch instituut waar studenten worden voorbereid op hun taak als predikant of kerkelijk werker. Deze universiteit wil hen een goede opleiding aanbieden, zodat zij in hun kerk en buurt de mensen kunnen bijstaan in de moeilijke situatie in Colombia. In verband met de coronacrisis is haar vertrek naar Colombia uitgesteld. In 2021 wordt opnieuw bekeken of en wanneer vertrek naar Colombia mogelijk is.

Hiervoor werkte Jeannet als coördinator van buurt- en kerkhuis De Paardenberg in de multiculturele en multireligieuze Haagse wijk Transvaal. Veel van die ervaring kan ze ook inzetten in haar toekomstig werk in Colombia. "Net zoals ik als diaconaal werker begin met luisteren naar de vragen van de buurtbewoners van de wijk Transvaal zal ik ook in Colombia eerst proberen te verstaan wat er leeft onder de studenten en in de samenleving en de kerk voordat ik les ga geven. Zending bestaat immers bij de gratie van wederkerigheid," aldus Bierman.

Helpt u mee deze uitzending mogelijk te maken? Maak dan uw bijdrage over op NL 89 ABNA 0457 457 457 onder vermelding van 'Bierman in Colombia'. Hartelijk dank!

Verhalen

van Jeannet Bierman