Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Kerk helpt kwetsbare mensen

in Moldavië

Door de economische situatie werken veel inwoners van Moldavië in het buitenland. Ouderen en kinderen blijven alleen achter. Moldovan Christian Aid (MCA) ondersteunt kerkelijke gemeenten om er voor deze kwetsbare mensen te kunnen zijn en helpt voorgangers bij hun diaconale initiatieven.

In vijf dorpen in de regio Edinet traint MCA samen met de lokale kerkelijke gemeente kinderen en jongeren om ouderen in hun dorp te helpen. Het mes snijdt aan twee kanten: jongeren zien wat ze kunnen betekenen voor anderen, ouderen bij dankbaar voor de aandacht en zorg die ze ontvangen. Een lichtpuntje in een eenzaam bestaan. 

MCA is ontstaan nadat Kerk in Actie er bij de Wereldraad van Kerken op aandrong om de kerken in Moldavië te helpen bij het opzetten en uitbreiden van hun diaconale werk. 

Steun dit werk

Via het programma werelddiaconaat ondersteunt Kerk in Actie Moldovan Christian Aid in hun werk voor de kerken in Moldavië. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage voor dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'W 009226' of doneer online. Hartelijk dank! 

Geef voor dit werelddiaconale werk

Steun dit werk als kerk via actieland Moldavië.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project