Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Duurzame agrarische ontwikkeling door Afro-Colombianen

in Colombia

De Chocó-regio in Colombia is één van de armste en meest onveilige gebieden van Colombia. De bewoners van deze regio zijn meestal zwart. Zij worden in Colombia ernstig gediscrimineerd. De regio heeft een enorme biodiversiteit, maar kampt ook met illegale mijnbouw, houtkap en geweld van rebellen, paramilitairen en drugsmaffia. De lokale bevolking zit altijd klem tussen deze groepen. Cocomopoca, partnerorganisatie van Kerk in Actie, helpt inwoners van deze regio om via duurzame landbouw, met goed bosbeheer, hun inkomen te verhogen.

Cocomopoca bevordert in 46 dorpen de kleinschalige, duurzame, landbouwproductie. In nauwe samenwerking met kerken betrekt Cocomopoca ook jongeren hierbij. Kerk in Actie ondersteunt de volgende activiteiten van Cocomopoca:

  • verbeteren van een productie-unit voor het verwerken van suikerriet
  • bevorderen van kleinschalige cacaoproductie en teelt van suikerriet met respect voor biodiversiteit
  • bevorderen van groenteteelt door (vooral) jongeren en vrouwen in drie dorpen
  • basistraining voor jongeren over duurzaamheid en agrarischeontwikkeling, waardoor ze actief mee gaan doen aan dorpsbestuur. Hierbij wordt intensief samengewerkt met de lokale kerken.

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Werelddiaconaat met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. landbouw Colombia (WD 0912734) of doneer online. Hartelijk dank.

Geef via het programma Werelddiaconaat

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Foto's

van dit project