Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Zorg en aandacht voor kwetsbare ouderen

in Moldavië

In Moldavië, het armste land van Europa, staan zieke en kwetsbare ouderen er alleen voor. Er is geen zorg voorhanden en vanwege de hoge werkloosheid werken hun kinderen veelal in het buitenland. Met steun van Kerk in Actie biedt organisatie Homecare thuiszorg en ondersteunt mantelzorgers.

Ouderen leven dikwijls in afgelegen dorpen zonder voorzieningen. Ze hebben niemand om op terug te vallen. Thuiszorgorganisatie Homecare biedt ouderen verpleegkundige hulp, zorgt voor medische hulpmiddelen als krukken en rolstoelen en komt op voor hun rechten. Vrijwilligers en professionals krijgen een training in het bieden van zorg op maat. 

"De zorg voor de naaste in nood staat centraal in ons werk. Jezus' liefde delen met kwetsbare ouderen is, samen met professionaliteit, kwaliteit van onze dienstverlening én teamwork, de basis van ons werk." - Tamara Adasan, directeur Homecare

Download deze film voor gebruik in de kerkdienst (of bekijk via YouTube).

Steun dit werk

Via het programma werelddiaconaat biedt Kerk in Actie zieke en kwetsbare ouderen in Moldavië thuiszorg en verpleegkundige hulp. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage aan dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'W 012536' of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werk

Steun dit werk als kerk via actieland Moldavië.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project