Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Pastorale en praktische hulp voor migranten

in Indonesië

De Indonesische provincie Oost-Nusa Tenggara is een van de armste gebieden van Indonesië. Veel mensen die hier wonen trekken naar andere Indonesische provincies, of naar het buitenland, zoals bijvoorbeeld Maleisië. Sommige migranten hebben niet de juiste papieren, waardoor ze onbeschermd zijn en makkelijk slachtoffer worden van mensenhandel.

De Timorese Kerk GMIT is actief in het voorkomen van mensenhandel: GMIT geeft op grote schaal - onder meer via kerken - voorlichting over mensenhandel, zodat met name mensen in de kleine dorpjes niet misleid worden. Juist op deze plekken, waar mensen niet goed op de hoogte zijn van de risico's, worden mensen gerekruteerd. Juist via de kerkelijke structuur kan GMIT heel veel mensen in deze dorpjes bereiken.  Daarnaast zet GMIT economische projecten op zodat mensen minder snel migreren, geeft ze voorlichting over veilige migratie voor mensen die toch in het buitenland gaan werken en biedt ze pastorale en praktische hulp aan getraumatiseerde slachtoffers, onder meer in het eigen opvangcentrum, House of Hope.

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma werelddiaconaat met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. stop mensenhandel Timor of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werelddiaconale werk

Steun dit als kerk via actieland Indonesië.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Foto's

van dit project