Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

‘Dankbaar verliet ik de gevangenis’

Haar bijbel gaat altijd open in de gevangenis, maar eerst luistert ze. Gerry van Wijngaarden uit Giessenburg laat gedetineerden merken dat ze niet vergeten worden.

God is erbij

“Het lot van gevangenen gaat me aan het hart. Een  gedetineerde zei eens: ‘Geef me het gevoel dat ik er mag zijn.  Een beetje mededogen, een handvol liefde, meer niet.’ God heeft me geleerd om naar hen om te zien. Als ik de tbs-kliniek binnenga, weet ik dat Hij erbij is. Mijn bijbel gaat altijd open, maar eerst luister ik.

Samen bijbellezen

Mensen kijken uit naar bezoek en er gebeuren mooie dingen. Als verrassing bezocht ik eens een man, type macho, op zijn verjaardag. Hij had niemand en was blij met het onverwachte bezoek. Het bijbelgedeelte wilde hij samen lezen. Daarna dankte deze stoere man God voor zijn verjaardag en het bezoek. Dankbaar verliet ik de gevangenis.”

Samen optrekken

“Jeannette de Groot en ik coördineren samen de jaarlijkse Paasgroetenactie. Zij is ook betrokken bij het bezoekwerk. Het is fijn om samen op te trekken. We krijgen kracht om met Jezus’ ogen te kijken. Wat wij doen, is ‘planten’ en ‘water geven’. Zo komt God tot Zijn eer. Het is een grote zegen als een gedetineerde zich door God gezien weet.”

Lees meer over het werk voor gedetineerden:

Over dit project

In Nederland zijn ruim 33.000 mensen gedetineerd en zitten een korte of langere gevangenisstraf uit. Kerk in Actie ondersteunt diverse initiatieven die naar hen en hun familie omzien, hen bezoeken tijdens de detentie en een nieuwe kans bieden in de maatschappij.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Omzien naar gevangenen