Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

God bracht engelen op ons pad

Alexis vluchtte vier jaar geleden vanuit Venezuela naar buurland Colombia. Na verloop van tijd besloot hij zijn vrouw en drie kinderen te laten overkomen. Toen hij zijn werk verloor kwam het gezin in ernstige problemen. En ook corona bleef hem niet bespaard. Toch bleef Alexis in God vertrouwen en werden er op het juiste moment engelen op zijn pad gestuurd.

Gevlucht uit Venezuela

Alexis vertrok uit Venezuela met een tas vol kleren, maar ook met zijn dromen en hoop. Maar waar hij doorheen moest was weinig hoopgevend: “Vijf dagen sliep ik op de grond van de transport terminal. Ik was vertrokken om werk te zoeken om mijn gezin in Venezuela te ondersteunen, omdat het daar zo slecht was.” 

Alles om maar aan eten te komen

Toen Alexis meer gesetteld was besloot hij zijn vrouw en drie kinderen te laten overkomen. “Maar net toen alles goed leek te gaan, kwam ik zonder werk te zitten.” Alexis deed vanalles om aan genoeg eten te komen: “Ik vroeg beschadigde bananen op bij bananenplantages, ik ging langs slagerijen voor de botten. Op straat raapte ik overgebleven aardappelen en groenten bij elkaar.” 

Buurvrouw en opleiding brachten redding

Ondanks alle tegenslag bleef Alexis  overeind: “God baande mijn weg. Hij bracht God engelen op ons pad, onder andere onze buurvrouw. Op de moeilijkste momenten bleef zij ons gezin van eten voorzien. En mijn vrouw en ik konden een opleiding volgen via de Colombiaanse hulporganisatie Renacer.  Ik vond weer werk. Mijn vrouw kon in de preventieve zorg werken.” 

Corona: alleen God kon mij nog helpen

Toen werd het 2020 en hield de corona pandemie de wereld in zijn greep. Wat aanvankelijk een ziekte van ver weg leek, kwam steeds dichterbij. Alexis raakte besmet: “Ik had vier dagen achter elkaar koorts en drie dagen ontzettend hoofdpijn en zere ogen. Ik had zoveel pijn dat ik me wel tegen een muur wilde slaan. Na acht dagen kon ik nog steeds niet goed ademhalen en mijn motoriek bleef zwak. Ik werd zelfs moe van gewoon lopen. Het ging slechter en ik begon bloed op te hoesten. Op dat moment kon alleen God mij nog helpen.” 

Engelen verzachten de moeilijke weg

De medische zorg was erg traag. Er waren mensen die hem discrimineerden en afwezen. Alexis’ vrouw streed tegen de medische nalatigheid. Maar als van God gezonden verschenen er engelen om hun moeilijke weg van ziekte te verzachten. Renacer hielp hen in alles. “Daar ben ik dankbaar voor. En het is door Gods zegen, want Zijn liefde is oneindig.”  

Dankzij uw steun kunnen vluchtelingen zoals Alexis geholpen worden. Dank u wel!.

Over dit project

In Colombia komt nog veel seksueel misbruik voor, omdat mannen meer macht hebben dan vrouwen en veel Colombianen die rolverdeling normaal vinden. Kwetsbare jongeren, inheemsen, Afro-Colombianen en vluchtelingen uit Venezuela lopen extra risico. De organisatie Renacer beschermt en begeleidt kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn van seksuele misbruik of dat dreigen te worden.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Seksueel misbruik van jongeren stoppen