Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Seksueel misbruik van jongeren stoppen

in Colombia

In Colombia komt nog veel seksueel misbruik voor, omdat mannen meer macht hebben dan vrouwen en veel Colombianen die rolverdeling normaal vinden. Kwetsbare jongeren, inheemsen, Afro-Colombianen en vluchtelingen uit Venezuela lopen extra risico. De organisatie Renacer beschermt en begeleidt kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn van seksuele misbruik of dat dreigen te worden.

Slachtoffers hulp bieden en opvangen

De organisatie werkt in de noordelijke regio La Guajira, vooral in de stad Riohacha, en in de toeristische kustplaats Cartagena aan de Caraïbische kust. ‘s Nachts gaan sociaal werkers daar de straat op. Zij leggen contact kinderen en jongeren die slachtoffer zijn geworden van (seksueel) geweld. Ze bieden hun psychische en juridische hulp. Wie geen onderdak heeft kan terecht in hun opvanghuis. Met de steun van Kerk in Actie kan Renacer 40 kinderen en jongeren, die het slachtoffer zijn van (seksuele) uitbuiting, beschermen en begeleiden.

Download deze film

Voorlichting om uitbuiting te voorkomen

Het misbruik start vaak via online contacten, maar ook door toerisme. De medewerkers geven voorlichting op scholen in achterstandswijken en informeren opvoeders over de gevaren. De organisatie brengt vluchtelingenstromen in kaart om te zien welke kinderen het meeste risico lopen. Ieder jaar trainen ze 170 ambtenaren, (kerk)leiders en docenten, zodat zij uitbuiting herkennen en weten hoe zij zich kunnen inzetten om dit te voorkomen. 

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma werelddiaconaat door een bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, Utrecht o.v.v. Colombia, stop misbruik (W9200891) of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor werelddiaconaat

Steun dit werk als kerk via actieland Colombia.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project