Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

“Hier heb ik God om gebeden”

De coronacrisis slaat ook in Colombia hard toe. Sinds lange tijd is het land in lockdown. Mensen die al kwetsbaar zijn worden extra hard getroffen. Stichting de Kleine Arbeider (FPT), partner van Kerk in Actie, biedt studenten van hun kookschool nu online lessen aan. Katerine Longa Cuesta (27) is dankbaar: “Wat heb ik veel geleerd. Mijn perspectief op het leven is totaal veranderd.”

Sinds de lockdown heeft Stichting de Kleine Arbeider (FPT) de kookschooltraining online aangeboden aan hun leerlingen. De lessen zijn opgenomen en benodigdheden naar de studenten thuis gestuurd, zodat praktijklessen thuis kunnen worden gedaan. Ook zijn er facebookgroepen waar de leerlingen onderling contact hebben over de recepten. 

Veranderd perspectief

Het doel van de kookschool is dat jongeren meer mogelijkheden krijgen om aan een baan te komen of om in de toekomst zelf inkomsten te genereren. Katerine vertelt: “Ik heb kooktechnieken geleerd en in de praktijklessen leerde ik veel over hygiëne. Tijdens de trainingen veranderde mijn perspectief op het leven, ik heb veel beter inzicht in mijn eigen mogelijkheden en mijn kwaliteiten die ik kan gebruiken bij sollicitaties.” 

Verhaal gaat verder onder foto

Verhoord gebed

In het tweede semester van 2020 was er een nieuwe groep van 30 studenten. Hiervan hebben er 25 de opleiding succesvol afgerond, waaronder Katerine. Ze is heel blij met de kansen die ze kreeg, het biedt veel mogelijkheden voor de toekomst. “Ik heb al veel geleerd en dat werkt door in mijn gezin,” vertelt Katerine. “Ik weet nu wat een gebalanceerde maaltijd is, kan ik daarin ook beter voor mijn twee kinderen zorgen. Ze heeft er veel vertrouwen in dat ze straks een goede baan zal vinden. “Hier heb ik om gebeden tot God,” zegt ze met een dankbaar hart. “Ik zal altijd klaar staan voor stichting De Kleine Arbeider en wil doen wat nodig is om ook anderen iets terug te kunnen geven van wat ik zelf geleerd heb in mijn tijd hier.” 

Lees via deze link het hele verhaal van Katerine

Lees hier het uitgebreide verslag van Stichting Kleine Arbeider over 2020

Lees ook:

Over dit project

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In Bogotá zet een stichting zich in voor kinderen en jongeren in een achterstandswijk vol criminaliteit. De medewerkers bieden hen een veilige plek en een toekomst. De kinderen leren samenwerken, conflicten oplossen, krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen en leren wat hun rechten zijn.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Kinderen in achterstandswijk weerbaar maken