Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie-consulent in jouw regio

Met enthousiasme stellen we ons voor: het team van Kerk in Actie dat diaconieën, zwo- en zendingscommissies ondersteunt. Graag helpen we je bij jouw taak om diaconaat zo goed mogelijk in je gemeente voor het voetlicht te brengen. Samen geloven we in delen. Daarom denken we graag met je mee, ondersteunen we je met ideeën en materialen, en staan we altijd klaar om vragen te beantwoorden.

Je kunt bij ons terecht met vragen over:

  • Projecten
  • Noodhulp
  • Collecten
  • Campagnes, zoals de veertigdagentijd- en kerstcampagne
  • Events, zoals concerten en themadiensten
  • Kids in Actie (Wist je dat je een gratis grote Rainbow krijgt als je Kerk in Actie structureel steunt?)
  • ... en met welke vraag je ook maar hebt over het betrekken van mensen binnen en buiten je gemeente bij diaconaat.

Benieuwd wie de consulent voor jouw regio is? Hieronder stellen onze consulenten zich aan je voor!

Heb je een vraag voor de consulent in jouw regio? Mail naar consulent@protestantsekerk.nl.

Arjan Bikker  


Consulent Noord-Holland en Utrecht, tel. 06 29 41 94 04

"De kerk vervult graag de aantrekkelijke functie van een welkome plek te zijn, waarbij veelkleurigheid en diversiteit als kracht wordt gezien. Vanuit bewustzijn en aandacht speelt de kerk een belangrijke rol in het omzien naar kwetsbaren. Als consulent ondersteun ik graag lokale kerken bij deze diaconale antenne. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk tot grote impact komen voor zowel je lokale kerk als degene die support ontvangt."

_______________________________________________________

Jannie Boonstra


Consulent Fryslân en Groningen, tel. 06 58 01 32 42

"Van betekenis zijn in het Koninkrijk van God, dat is mijn verlangen. Doen wat in onze mogelijkheden en vermogen ligt, door er te zijn en door te geven. Als mens, maar ook als gemeente, in zijn en in geven. Dit is voor mij een belangrijke factor in mijn persoonlijke maar ook werkzame leven. Als consulent van Kerk in Actie trek ik graag op met commissies en mensen in jullie gemeente om samen te zoeken wat mogelijk is. Daarbij ondersteun ik jullie graag en creatief en denk doeltreffend mee."


_______________________________________________________

Ard-Jan Kok

Consulent Zuid-Holland, tel. 06 11 53 76 68

"Als kerk zijn wij geroepen om om te zien naar mensen die in armoede en verdrukking leven, om handen en voeten te geven aan deze grote opdracht die Jezus ons gegeven heeft. Zo mogen we hoop brengen in deze wereld en het evangelie zichtbaar maken. Als consulent van Kerk in Actie trek ik graag op met lokale kerken om ons hier samen voor in te zetten."

 

 

_______________________________________________________

Arjen Overweg

Consulent Gelderland, tel. 06 21 41 96 31

"Kerk in Actie helpt lokale kerken bij de missie om het geloof zichtbaar te maken en om te zien naar elkaar. Ik ben er trots op dat ik daarin een klein schakeltje mag zijn. Als consulent van de Protestantse Kerk kom ik graag bij u langs, om samen te kijken hoe wij onze krachten kunnen bundelen in onze strijd tegen armoede in Nederland en wereldwijd."

 

 

_______________________________________________________


Nic Rijnbende


Consulent Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden, tel. 06 58 01 3249

,De gemeente is voor mij een inspiratiebron en thuisbasis. Door het geloof samen te delen gaat het nog meer leven. In de gemeente zijn we er voor elkaar en de ander, dichtbij of ver weg. Als consulent mag ik plaatselijke gemeenten daar bij helpen. Ik maak hen graag wegwijs in alle mogelijkheden die Kerk in Actie heeft te bieden en ondersteun hen graag bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun plannen." 


_______________________________________________________

Joanne Rink

Consulent Zuid-Holland, tel. 06 58 01 52 58

"Je naaste liefhebben als jezelf. Het is pijnlijk om te zien hoe ongelijk de wereld is en in wat voor heftige situaties andere mensen zich bevinden. Graag ondersteun ik kerken door advies en mogelijkheden te bieden in hoe we op een effectieve, menswaardige maar vooral liefdevolle manier er kunnen zijn, voor onze naasten dichtbij en ver weg."
_______________________________________________________

Jaantje Vink

Consulent Flevoland en Gelderland, tel. 06 15 90 02 78

"Zending en Diaconaat hebben we te danken aan Jezus. Als kerk er zijn voor de minsten. Hulp en pleitbezorging (barmhartigheid en gerechtigheid). Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam op het terrein van (wereld)diaconaat en zending in de Protestantse kerk. Met mijn betrokkenheid, doortastendheid en enthousiasme wil ik me graag met jou verbinden om zo onze kerk in de samenleving gestalte te geven."

 


_______________________________________________________

Martin Zoer

Consulent Drenthe en Overijssel, tel. tel. 06 48 15 49 42

"Graag wil ik samen met gemeenten de wereld een stukje mooier proberen te maken voor onze naasten, dichtbij en verder weg. Samen christenen zijn. Samen gaan voor vernieuwing en met elkaar het koninkrijk van God zoeken. Samen hoopvol leven en vanuit het geloof dat God ons helpt. Ik zie ernaar uit om elkaar te ontmoeten!"_______________________________________________________


Heb je een vraag voor de consulent in jouw regio? Mail naar consulent@protestantsekerk.nl.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)