40dagentijd 2021: Ik ben er voor jou

Er zijn zóveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Zo inspireert Hij ons. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen. Samen zijn we kerk in actie. Doe mee!

40dagentijd 2021: Ik ben er voor jou

Bestel het Kerk in Actie 40dagentijd-magazine

Voor wie? Diakenen, zwo-leden, predikanten
Het speciale 40dagentijdmagazine van Kerk in Actie bevat een overzicht van alle projecten en campagnemogelijkheden en materialen. In het magazine staan de zeven werken van barmhartigheid, gekoppeld aan de projecten waar u iedere zondag voor kunt collecteren. Daarnaast vindt u inspirerende ideeën:

Bestel of download de campagnematerialen

Uiterlijk 1 januari 2021 zijn alle materialen beschikbaar. Bestel via de webwinkel.
U vindt de materialen en downloads bij de collectes en de projecten.

• Collecteflyers per project
  • 40dagentijdfilm Ik ben er voor jou: hierboven ziet u de korte film die de 7 werken van barmhartigheid en de projecten waarvoor u kunt collecteren met elkaar verbindt. Om te vertonen aan het begin van de 40dagentijd. Download deze film.
  • Powerpoints: iedere week staat een ander project en werk van barmhartigheid centraal in de Powerpoint die u tijdens de dienst vóór de collecte kunt vertonen.
  • Berichten voor kerkblad en afkondiging: plaats iedere week een nieuw bericht in uw kerkblad en licht de collecte mondeling toe.
  • Collectefilmpjes: bij een aantal collectes kunt u er ook voor kiezen een collectefilm over de inhoud van het project vertonen.
  • Collecteposter: hang de collecteposter de hele 40dagentijd in uw kerk.
  • Spaardoosje: bestel spaardoosjes voor de kinderen of voor volwassenen die meedoen aan de vastenactie.
  • Veertigdagentijdkalender: Iedereen kan weer gratis een kalender voor eigen gebruik aanvragen. Wilt u uw gemeenteleden verrassen met een kalender? Deze kunt u voor 1 euro per stuk bestellen via deze link in de webwinkel

Betrek kinderen erbij

De kindernevendienstmethode Kind op Zondag gebruikt hetzelfde thema "Ik ben er voor jou". Ook Rainbow, de duif van Kerk in Actie, krijgt hier een plek. Bestel voor hen spaardoosjes van Kerk in Actie. Zo kunt u collecte, liturgie en kindernevendienst op elkaar laten aansluiten. Kijk voor meer informatie op: kindopzondag.nl