40dagentijd 2021: Ik ben er voor jou

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen. Samen zijn we kerk in actie.

40dagentijd 2021: Ik ben er voor jou

Er zijn zóveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven.

Doe mee

Bestel of download alle materialen

Uiterlijk 1 januari 2021 zijn alle materialen beschikbaar. Bestel via de webwinkel.
Start de 40dagentijd met collectefilm Ik ben er voor jou. Maar daarnaast iedere week gebruik van de collecteflyers, kerkbladberichten en collecteafkondigingen, powerpoints, soms ook filmpjes. Maak gebruik van de liturgiesuggesties uit het 40dagentijdmagazine. Hang de collecteposter op en bestel spaardoosjes. Vraag gratis een 40dagenkalender aan voor eigen gebruik. Wilt u uw gemeenteleden verrassen met een kalender? Bestel die dan voor 1 euro per stuk via de webwinkel. U vindt de meeste materialen bij de collectes en de projecten.

Betrek kinderen erbij

De kindernevendienstmethode van Kind op Zondag sluit aan bij het thema Ik ben er voor jou. Per week komt er een kort verhaal in het gezinsboekje bij de veertigdagentijd. Daarin gaat Kerk in Actie duif Rainbow aan de slag met een van de zeven werken van barmhartigheid. Zing het themalied Ik ben er voor jou. Bestel voor de kinderen spaardoosjes van Kerk in Actie. Zo kunt u collecte, liturgie en kindernevendienst op elkaar laten aansluiten.