Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Onderwerp

Veertigdagentijd 2024: Ga mee

Veertigdagentijd 2024: Ga mee

Ga mee! Mee in de bonte stoet van Jezus’ volgelingen. Door Hem te volgen, ontmoeten we mensen uit de wereldkerk, van alle talen, culturen en achtergronden. Een kleurrijk gezelschap van gelovigen die van elkaar leren, naar elkaar omzien en hun geloof in God delen. Ga in deze Veertigdagentijd mee naar kerken en gemeenschappen in Colombia, Rwanda, Indonesië, Oeganda, Libanon en Nederland, door voor hen te collecteren. Laat je meenemen in de wereldwijde beweging van geloof, hoop en liefde. 


Collectematerialen bij de veertigdagentijdprojecten

Bij ieder project in de Veertigdagentijd komen de volgende materialen beschikbaar. Deze materialen vind je op de project- en collectepagina's.

  • Powerpoint of filmpje: elk veertigdagentijdproject wordt in beeld gebracht in een powerpointpresentatie (of filmpje). 
  • Collectesheet: voor elk collecteproject is een collectesheet beschikbaar met informatie over het project. 
  • Kerkbladbericht en kanselafkondiging: voor elk collectemoment is een kerkbladbericht beschikbaar en een afkondiging om voorafgaand aan de collecte in de dienst te gebruiken
  • Collecteposter: download de campagneposter of bestel deze via de webwinkel. Je kunt deze in je kerk ophangen om de collecte zichtbaar te maken voor je gemeenteleden.
  • Campagnebeeld: download het campagnebeeld in hoge resolutie via deze link
  • Spaardoosje: spaardoosje waarmee kinderen kunnen sparen voor de projecten die in de Veertigdagentijd centraal staan. Te bestellen via de webwinkel.

Vastenactie

Doe als gemeente mee met de vastenactie. Dat kan in 2024 via de veertigdagentijdkalender van de Protestantse Kerk. Deze kun je bestellen via petrus.protestantsekerk.nl/kalenderbestellen.

Overige materialen en acties voor gemeenten

Als gemeente kun je ook meedoen met de Paasgroetenactie voor gedetineerden, een paaswake (met Passionkruis) in je kerk organiseren, met de jongeren meedoen met de PaasChallenge of liturgische bloemschikkingen maken voor de Veertigdagentijd. Klik op de onderstaande button voor alle informatie en materialen. 

Overige materialen voor gemeenten in de Veertigdagentijd

Veelgestelde vragen

Projecten