40dagentijd 2023: Uit liefde voor jou

Uit liefde voor jou. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Dat 't je echt om die ander te doen is. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Een plek die ons daaraan herinnert is de Tafel van de Heer, waar we worden opgeroepen om te delen van wat we ontvangen. Zo inspireert Jezus ons tot op de dag van vandaag. In de Veertigdagentijd geven we Zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg. Samen zijn we de kerk in actie.

Paasproject Moldavië centraal 'Uit liefde voor jou'

In de 40dagentijdcampagne staat iedere week een ander project op het collecteroosterHet paasproject, Kerk helpt kwetsbare mensen in Moldavië, is het hoofdproject van de campagne en daarmee ook het spaardoel van de vastenactie die aan de campagne is gekoppeld.

Download deze film

In het 40dagentijdmagazine vind je alle informatie over de 40dagentijdcampagne 'Uit liefde voor jou' en liturgiesuggesties voor de zondagen in de Veertigdagentijd. Diaconieën krijgen het magazine begin januari per post toegestuurd. Download het magazine.

Wat kun je als gemeente doen?

Passion 40daagse

Doe mee aan de Passion 40daagse: organiseer net als gemeenten in heel Nederland een kleinschalig concert met een paaswake om even stil te worden. Meer info: thepassion40daagse.nl.

Vastenactie

Doe als gemeente mee met de vastenactie. Dat kan in 2023 via de veertigdagentijdkalender van de Protestantse Kerk. Deze is vanaf december 2022 te bestellen en wordt in januari 2023 verzonden.

Campagnematerialen bij de 40dagentijdprojecten

Bij ieder 40dagentijdproject komen de volgende materialen beschikbaar:

• Powerpoint * of filmpje *: elk 40dagentijdproject wordt in beeld gebracht in een powerpointpresentatie (of filmpje).
  • Collectesheet *: voor elk collecteproject komt een collectesheet beschikbaar met informatie over het project. (uiterlijk 9 januari 2023)
  • Kerkbladbericht en kanselafkondiging *: voor elk collectemoment komt een kerkbladbericht beschikbaar en een afkondiging om voorafgaand aan de collecte in de dienst te gebruiken (uiterlijk 9 januari 2023).
  • Campagneposter: download de campagneposter via deze link. Je kunt deze in je kerk ophangen om de campagne zichtbaar te maken voor je gemeenteleden.
  • Campagnebeeld: download het campagnebeeld in hoge resolutie via deze link
  • Spaardoosje: bestel voor de kinderen gratis spaardoosjes.

* Deze materialen vind je op de project- en collectepagina's

Overige ideeën voor gemeenten in de 40dagentijd

• Veertigdagentijdkalenderbestel deze inspirerende uitgave, om elke dag met gebeden, gedichten en korte meditaties toe te leven naar Pasen. Je kunt ze als kerk bestellen voor 1 euro per stuk en uitdelen aan al je gemeenteleden. Bestellen kan vanaf december 2022, de kalenders worden vanaf januari 2023 toegestuurd en zijn dan ook online in te zien.
  • Brochure bloemschikken: in de brochure ‘Liturgisch Bloemschikken’ vind je schikkingen voor de zondagen in de Veertigdagentijd, de vieringen in de Stille Week en voor Pasen, om je gemeente te betrekken bij het jaarthema ‘Aan tafel’ en het thema ‘Uit liefde voor jou’. De brochure is vanaf eind januari 2023 beschikbaar via protestantsekerk.nl/bloemschikken.
  • Paasgroetenactie: doe mee met de Paasgroetenactie en bestel paasgroetenkaarten via protestantsekerk.nl/paasgroetenactie.