Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Veertigdagentijd 2023: Uit liefde voor jou

Veertigdagentijd 2023: Uit liefde voor jou

Uit liefde voor jou. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Dat 't je echt om die ander te doen is. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Een plek die ons daaraan herinnert is de Tafel van de Heer, waar we worden opgeroepen om te delen van wat we ontvangen. Zo inspireert Jezus ons tot op de dag van vandaag. In de Veertigdagentijd geven we Zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg. Samen zijn we de kerk in actie. 

Paasproject Moldavië centraal 'Uit liefde voor jou'

In de veertigdagentijdcampagne staat iedere week een ander project op het collecteroosterHet paasproject, Kerk helpt kwetsbare mensen in Moldavië, is het hoofdproject van de campagne en daarmee ook het spaardoel van de vastenactie die aan de campagne is gekoppeld. 

Vertoon deze films uit Moldavië:

In het veertigdagentijdmagazine vind je alle informatie over de veertigdagentijdcampagne 'Uit liefde voor jou' en liturgiesuggesties voor de zondagen in de Veertigdagentijd. Diaconieën krijgen het magazine begin januari per post toegestuurd. Download het magazine.

Wat kun je als gemeente doen?

Vastenactie

Doe als gemeente mee met de vastenactie. Dat kan in 2023 via de veertigdagentijdkalender van de Protestantse Kerk. Bestel de kalender voor 1 euro per stuk voor al je gemeenteleden.

Campagnematerialen bij de veertigdagentijdprojecten

Bij ieder project in de Veertigdagentijd komen de volgende materialen beschikbaar:

  • Powerpoint * of filmpje *: elk veertigdagentijdproject wordt in beeld gebracht in een powerpointpresentatie (of filmpje). 
  • Collectesheet *: voor elk collecteproject is een collectesheet beschikbaar met informatie over het project. 
  • Kerkbladbericht en kanselafkondiging *: voor elk collectemoment is een kerkbladbericht beschikbaar en een afkondiging om voorafgaand aan de collecte in de dienst te gebruiken
  • Campagneposter: download de campagneposter via deze link. Je kunt deze in je kerk ophangen om de campagne zichtbaar te maken voor je gemeenteleden.
  • Campagnebeeld: download het campagnebeeld in hoge resolutie via deze link
  • Spaardoosjes: spaar met je kerk, club, kindernevendienst of thuis mee voor het veertigdagentijdproject van Kerk in Actie. Bestel spaardoosjes 

* Deze materialen vind je op de project- en collectepagina's

Overige materialen voor gemeenten in de Veertigdagentijd

Veelgestelde vragen

Projecten