Kerk voor de samenleving

in Oekraïne

Door de economische crisis en het conflict in Oost-Oekraïne hebben veel inwoners grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Kerken in Oekraïne schieten te hulp en kunnen zo een verschil maken in de samenleving.

Kerken genieten een hoog vertrouwen in de Oekraïense samenleving, in tegenstelling tot de overheid die wordt gekenmerkt door bureaucratie en corruptie. Partnerorganisatie LEF (Lviv Education Foundation) versterkt lokale kerken in het ontwikkelen van sociale initiatieven voor de ontwikkeling van lokale gemeenschappen.

´De goede buur´
In Oekraïne is nog steeds veel werk te verrichten in de orthodoxe kerken als het gaat om hun bewustzijn van de diaconale roeping. En als zij wel sociale initiatieven ontplooien, is er nog steeds grote behoefte aan kennis en vaardigheden op verschillende gebieden zoals organisatie, management van vrijwilligers, werken met de lokale gemeenschap en fondsenwerving.

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'W 020428' of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Kerk voor de samenleving

van dit project