Gebed om vrede voor Oekraïne

Een gebed om vrede, waardigheid en leven in een verwoest Oekraïne. Father Pavlo vraagt God of dood en verderf mogen plaatsmaken voor echte vrede in hun midden. Bid je met hem mee?

Goede God,

‘Vrede zij met jullie!’ waren de eerste woorden die U tot uw discipelen sprak na uw opstanding.
Vaak beseffen wij niet van hoeveel waarde vrede, liefde en de mensen om ons heen zijn.
We nemen ze voor lief - alsof ze bij ons leven horen omdat het altijd al zo geweest is.

God, wij weten deze kostbare geschenken, die U ons zo overvloedig geeft, vaak niet op de juiste waarde te schatten.
Alleen als we ze verliezen - gaan we ze opnieuw proberen te vinden.
Ook vandaag staan wij voor U en vragen U -
geef ons vrede, liefde, en wijsheid om dit leven waardig te leven.

Zonder vrede kunnen wij niet bouwen aan een betere wereld,
Zonder liefde kunnen wij onze naasten niet zien,
Zonder wijsheid kunnen we het leven niet het leven waard maken.

We zijn op weg naar Bethlehem om het kindje Jezus te ontmoeten,
geboren in een schamele stal, tussen het vee.
Zijn komst werd slechts verlicht door de opkomende zon en de bescheiden cadeaus die de herders brachten.
Oekraïense kinderen worden geboren in verwoeste ziekenhuizen en kelders,
slechts verlicht door een kaars of zaklamp, en hun kraamcadeaus zijn erg onbeduidend.
Maria en Jozef zochten met baby Jezus in Egypte een schuilplaats voor het gevaar,
Oekraïense kinderen schuilen in kelders voor het oorlogsgeweld.

Heer, wij bidden U om vrede,
de vrede die U ook gaf aan Uw discipelen die over de hele wereld werden uitgezonden.
Wij smeken U of het geweld van de oorlog mag stoppen,
zodat Oekraïense kinderen weer in vrede kunnen leven, en
hun vaders en moeders - die nu vechten aan de frontlinie - weer in de armen kunnen sluiten.

We bidden U vandaag om vrede, waardigheid en leven.
Dat dood en verderf mogen plaatsmaken voor uw vrede in ons midden.

Father Pavlo, voorganger in Oekraïne

Dit gebed is ook in het Oekraïens beschikbaar:

Download gebed om vrede voor Oekraïne (in het Oekraïens)

Lees ook:

De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk leed voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit! Kerk in Actie werkt samen met kerken en christelijke organisaties die de meest kwetsbare mensen in Oekraïne helpen. Help mee!
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project