Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Arbeidsmigrant Golosu Pabmarjo: 'Mijn geloof houdt me op de been'

In korte tijd veel geld verdienen en dan terug naar India om zijn eigen bedrijfje te starten. Met deze droom kwam Golosu Pabmarjo acht jaar geleden naar Bahrein. De realiteit was anders. Hij maakt er nog steeds lange dagen, ver weg van huis.

Meer geld verdienen

Golosu Pabmarjo (30) komt uit India en woonde dicht in de buurt van de miljoenenstad Hyderabad. Zijn vrouw en babydochter van 7 maanden wonen daar nog, hij is chauffeur bij een bouwbedrijf in Bahrein. “Mijn ouders hadden het niet breed in India. Als jongste van hun vijf kinderen wilde ik niet dat ze ook nog mijn opleiding moesten betalen. Daarom nam ik een baantje in de landbouw om hen te ondersteunen. Na een paar jaar hoorde ik dat je in de Golfstaten veel meer kon verdienen. Een vriend regelde een werkvisum voor me in Bahrein, waar ik aan de slag ging als schoonmaker.” 

Geen privacy

“Omdat ik niet direct vrienden had, voelde ik me hier in het begin erg eenzaam. Bovendien viel het werk tegen, het was zwaar en ik verdiende maar weinig. Inmiddels ben ik chauffeur op een pick-uptruck bij een bouwbedrijf.”

“Met veel andere arbeidsmigranten woon ik in een labour camp. Ik deel mijn kamer met acht anderen. Privacy heb ik niet, er is nauwelijks gelegenheid om rustig met mijn vrouw in India te bellen. Dat is belangrijk voor me, want ik mis haar enorm en wil ook mijn kleine babydochter graag zien. Mijn geloof houdt me op de been, met God kan ik alle moeilijkheden aan.”

Wat Kerk in Actie doet in de Golfstaten

Via het Bijbelgenootschap in de Golf werkt Kerk in Actie samen met met duizenden lokale kerken in landen als Koeweit, Bahrein, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Arbeidsmigranten krijgen een bijbel in hun eigen taal, voorgangers krijgen trainingen om bijbelverhalen mondeling door te geven. Ook worden er audioplayers met bijbelverhalen in gesproken taal uitgedeeld. Zo is het goede nieuws ook bereikbaar voor migranten die niet of nauwelijks kunnen lezen. Dat geeft hoop en kracht in zware omstandigheden.

Geef voor het werk van Kerk in Actie in de Golfregio

Lees ook het verhaal van arbeidsmigrant Dharma Raju:

Over dit project

Miljoen arbeidsmigranten in de Golfstaten maken lange werkdagen om geld te verdienen voor hun familie ver weg. Veel van deze arbeidsmigranten zijn christen en willen graag meer weten over de Bijbel, maar kunnen zelf niet lezen. Kerk in Actie ondersteunt het Bijbelgenootschap in de Golfstaten die voorgangers traint in storytelling, een mondelinge vertelmethode. Eeuwenoude verhalen krijgen zo betekenis in het leven van arbeidsmigranten.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van De kracht van bijbelverhalen