Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gebed voor arbeidsmigranten in de Golfstaten

Door de zware lockdowns in de Golfregio verloren veel arbeidsmigranten hun baan en dus inkomen. Dit brengt ook hun familie in het thuisland in gevaar. Velen zien geen uitweg meer. Alleen al in Koeweit maakten de afgelopen maanden 75 arbeidsmigranten een einde aan hun leven. Het Bijbelgenootschap in de Golf, partner  van Kerk in Actie, vraagt om ons gebed. 

In landen in de Golfregio werken zo’n 15 miljoen arbeidsmigranten. Het merendeel komt uit Azië. Ze maken lange werkdagen onder erbarmelijke omstandigheden om geld te verdienen voor hun familie ver weg. 

Geen uitweg meer

Al voor de coronapandemie was hun leven er zwaar en vol met uitdagingen. Misbruik is aan de orde van de dag. “De coronacrisis maakte het nog zoveel zwaarder voor ze,” vertelt Hrayr Jebejian, directeur van het Bijbelgenootschap in de Golf. Het Bijbelgenootschap heeft contact met honderden migrantenkerken in de regio. Jebejian ziet alle pijn en verdriet die er is met lede ogen aan: “De impact van de pandemie is voor arbeidsmigranten heel groot. Velen verloren door de lockdowns hun baan én dus hun inkomen en verkeren in grote onzekerheid over hun toekomst en die van hun familie. Het doet me pijn te horen dat inmiddels alleen al in Koeweit de afgelopen maanden 75 arbeidsmigranten een einde aan hun leven hebben gemaakt omdat ze geen uitweg meer zagen.”

Heer, ontferm U

Jebejian vraagt ons mee te bidden voor al die arbeidsmigranten in de Golfregio, die alleen en uitzichtloos wachten op betere tijden. 

Vader in de hemel,

Wij bidden voor alle arbeidsmigranten in de Golfregio,
Uw kinderen, die zo ver weg van huis
geld verdienen om hun familie te onderhouden.

Ontferm U over hen Heer,
nu ze zo enorm hard geraakt worden in deze crisistijd. 
Velen zijn zo wanhopig,
dat ze geen uitweg meer zien
en geen hoop meer hebben voor de toekomst.

Wilt U naar hen omzien,
en hen de hoop, genade en waarheid van Uw evangelie laten ervaren
Gedenk hen in hun moeilijkste uren, 
vul hun leven opnieuw met het nieuwe leven in Jezus Christus.

Wij bidden U voor alle kerken in de Golfregio,
bloeiende gemeenschappen in de woestijn.
Gedenk een ieder die daar Uw kerk dient,
waar mensen uit zoveel landen Uw woord horen.

Gedenk voorgangers en christelijke organisaties als het Bijbelgenootschap,
mensen die het evangelie in de Golfregio doorgeven.
Geef hen wijsheid om arbeidsmigranten bij te staan,
zodat zij het zicht op U niet verliezen en
weten dat ze bij U altijd veilig zijn. 

Amen

De kracht van de Bijbel in de Golf

Veel van deze arbeidsmigranten zijn christen en willen graag meer weten over de Bijbel, maar kunnen zelf niet lezen. Het Bijbelgenootschap in de Golfstaten, partner van Kerk in Actie, traint voorgangers in storytelling: een vertelmethode waarbij bijbelverhalen mondeling worden doorgegeven. De eeuwenoude verhalen komen zo tot leven en krijgen betekenis in het leven van de arbeidsmigranten. De Bijbel geeft moed en kracht. Lees er alles over op kerkinactie.nl/bijbelingolfstaten

Lees ook:

Over dit project

Hoewel het aantal christenen in het Midden-Oosten in snel tempo afneemt, is een tegenovergestelde trend zichtbaar in de Golfstaten. Hier groeit de kerk door de grote toestroom van arbeidsmigranten uit landen als India, Nepal, Sri Lanka, Ethiopië en de Filippijnen. De meesten van hen kunnen niet lezen en schrijven, maar willen wel graag meer leren over de Bijbel.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van De kracht van bijbelverhalen