In Qatar en de rest van de Golfregio werken zo’n 15 miljoen arbeidsmigranten. Het merendeel komt uit Azië en Afrika. Ze maken lange werkdagen onder erbarmelijke omstandigheden om geld te verdienen voor hun familie ver weg. Wij bidden voor hen.
In korte tijd veel geld verdienen en dan terug naar India om zijn eigen bedrijfje te starten. Met deze droom kwam Golosu Pabmarjo acht jaar geleden naar Bahrein. De realiteit was anders. Hij maakt er nog steeds lange dagen, ver weg van huis.
Door het wereldkampioenschap voetbal in Qatar ligt de Golfregio onder het vergrootglas. Voor miljoenen arbeidsmigranten in de steenrijke oliestaatjes is glamour en luxe niet weggelegd. Zij kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden.
Een paar jaar hard werken, veel geld verdienen en dan terug naar huis. Dat had Rajaratnam Bellapu voor ogen toen hij uit India naar Dubai vertrok. Vijftien jaar later werkt hij niet meer in de bouw, maar is hij voorganger van een bloeiende kerk.
In zijn thuisland kon hij de eindjes niet aan elkaar knopen. Voor een betere toekomst voor zijn familie kwam Dharma Raju naar Bahrein, waar hij lange dagen maakt als schilder.
Om zijn gezin in India te onderhouden, vertrok Janardhan Thitla naar Dubai om te werken. Maar in tijden van crisis sta je zomaar op straat. De voorganger van de lokale kerk biedt hem onderdak.
Het Bijbelgenootschap in de Golf helpt arbeidsmigranten aan een bijbel in hun eigen taal. Ook krijgen voorgangers trainingen om bijbelverhalen mondeling door te geven. Zo is het goede nieuws ook bereikbaar voor migranten die niet of nauwelijks kunnen lezen. En dat geeft hoop en kracht in zware omstandigheden.
Op welke manier zetten christenen over de hele wereld zich in voor hun omgeving? Petrus portretteert in aanloop naar de 11e Assemblee van de Wereldraad van Kerken inspirerende mensen uit binnen- en buitenland. Deze week: Babu Ganta (65) uit Dubai.
Tienduizenden arbeidsmigranten in de Golfregio zijn christen, willen graag meer weten over de Bijbel, maar zijn analfabeet. De storytellingsmethode van het Bijbelgenootschap in de Golf helpt voorgangers om Bijbelverhalen mondeling door te geven. Ook in de coronatijd gaat dit werk door. Babu Ganta, trainer van voorgangers in deze methode: “De Bijbel geeft altijd hoop, God is zo trouw."
Wat we hen komen brengen? Hoop!' Directeur Hrayr Jebejian van het Bijbelgenootschap in de Golf spreekt over de gastarbeiders in de zeven landen in de Arabische Golf. Ze leven vaak onder ellendige omstandigheden. Het migrantenwerk van zijn Bijbelgenootschap wordt gesteund door Kerk in Actie.