Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gabriella staat er niet meer alleen voor

Gabriella is een alleenstaande jonge moeder met een zoon van 14. Ze volgde de cursus "Vrouw zijn is geweldig". Dat gaf haar nieuwe inzichten en heeft haar leven in veel opzichten veranderd. Ze hoort nu bij een vrouwengroep, die als familie voelt. Ze staat er niet meer alleen voor in Guatemala.

Moeilijke jeugd

Gabriëlla vertelt: "Ik heb een moeilijke jeugd gehad. Ik werd seksueel misbruikt en voelde me eenzaam. Ik weet nog goed dat ik tijdens de cursus mijn verhaal moest vertellen aan de andere vrouwen. Ik overwon mijn angst en leerde ook van de verhalen van anderen. Elke bijeenkomst hielp me om mijn leven als vrouw beter begrijpen. Ik kan mijn eigen verleden nu meer accepteren en heb van mezelf leren houden. Nu weet ik dat ik niet steeds anderen naar de zin hoef te maken om geliefd te zijn. Ik zal misbruik nooit meer toestaan. Ik zal eerder hulp zoeken als ik weer in een crisis zou belanden. 

Tijdens corona in depressie

Deze periode met de corona pandemie is verschrikkelijk. We konden niet doorgaan met de cursus. De vader van mijn kind liet me achter zonder geld. Ik raakte mijn werk kwijt en belandde in een depressie. Ik huilde veel, sliep slecht en dacht er zelfs aan een einde aan mijn leven te maken.

"Ze lieten me niet alleen"

Maar Cedepca liet me niet alleen. Ze kwamen met een voedselpakket. Rebecca van Cedepca belde me op en vroeg me hoe het ging. Ik weet nu dat ik er niet alleen voor sta. God is bij me en brengt mensen op mijn pad, zoals deze groep vrouwen. Ik voel meer kracht. Ik weet dat ik door deze periode heen zal komen. Rebecca belt me regelmatig. Het lucht me zo op om met haar te praten. Ik kreeg hulp om weer aan het werk te gaan.

"Ik kijk naar alles wat ik wel heb"

Ik kijk nu veel meer naar alles wat ik wél heb. Ik ben God dankbaar. Ik wil elke dag vooruit gaan en bid dat deze pandemie snel voorbij gaat en we elkaar weer kunnen ontmoeten."

Over dit project

Veel vrouwen in Guatemala krijgen te maken met discriminatie en huiselijk geweld, zeker als ze tot een inheemse groep behoren. Het opleidingscentrum Cedepca helpt deze vrouwen weerbaar te worden en ook in de kerk hun stem te laten horen. Vrouwen kunnen (bijbel)cursussen volgen over eigenwaarde en inspirerend leiderschap. Ze leren trots zijn op zichzelf en durven de bevrijdende kracht van het Evangelie uit te dragen: geweld en onrecht tegen vrouwen moet stoppen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Sterke en weerbare vrouwen