Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

‘God helpt mij en mijn familie door de pandemie heen’

De coronamaatregelen hebben enorme impact in de levens van vrouwen in Colombia. In de vrouwengroepen van Gempaz delen ze samen hun zorgen, maar ook de hoop die ze nog steeds in hun hart hebben. Yarledus Herrera is lid van de oecumenische vrouwenkring van Sampués, riep zichzelf tot de orde: “Waarom maakt de pandemie mijn leven tot een chaos, terwijl ik God in mijn hart heb?”

De groep waar ook Yarledus Herrera deel vanuit maakt stond stil bij de realiteit waar ze in hun gemeenschap mee te maken hebben vanwege de coronapandemie. De vrouwen spraken hun bezorgdheid uit over de moeilijkere omstandigheden van veel gezinnen. Het wordt voor hen lastiger in het levensonderhoud te voorzien omdat velen door de quarantaine niet konden werken. 

God vergezelt

Ondanks de moeilijke omstandigheden zagen de vrouwen ook lichtpuntjes, zoals Yarledus. “Persoonlijk heeft het me op economisch, sociaal-cultureel en psychologisch gebied geraakt, tot ik mezelf op een dag wakker schudde en zei ‘Wacht even… waarom kan een pandemie mijn leven tot een chaos maken?,’ Ik heb toch God in mijn hart, die mij en mijn familie helpt.” 

Verhaal gaat verder onder foto

De vrouwenkring van Sampués. De foto is gemaakt voor coronatijd.

Door de maatregelen kunnen er nu geen bijeenkomsten worden georganiseerd, maar groep blijft met elkaar in contact. “Via WhatsApp proberen we elkaar tot steun te zijn.” Er worden liefdevolle en opbeurende berichten met elkaar gedeeld, zoals ´Geliefde zusters, we zitten in quarantaine en moeten voorzichtig zijn maar weet dat God ons vergezelt,’ of simpelweg ‘Houd moed en pas goed op  jezelf´, maar ook
´Laten we via deze weg elkaar tot steun zijn. Probeer verder te gaan op de weg van  hoop en geloof, voor je gezin en de gemeenschap. Hopelijk kunnen we elkaar gauw weer zien en omarmen.´

Bidden op afstand

Yardelus vertelt dat het organiseren van activiteiten voor vredesopbouw door Gempaz moeilijker is geworden vanwege de maatregelen, maar dat er wel initiatieven in haar kerk zijn waarmee ze verder kan: “Ik mis de gezamenlijke  bijeenkomsten en contextuele bijbelstudies en verlang ernaar de vrouwen van Gempaz weer te zien, ervaringen te delen en elkaar te omarmen. Maar ik heb kracht gevonden in God en dat geeft me vrede in mijn hart.” In de kerk heeft Yardelus een groep vrouwen gevonden, met wie ze kan praten over wat GemPaz voor haar betekent. “Het heeft de leegte in mij gevuld, de groep is een steunpilaar voor mijn leven. Ik hoop dat we elkaar spoedig weer kunnen ontmoeten, laten we voor elkaar bidden op afstand.”

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project