Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

'Ik wil mijn eigen gemeenschap over God vertellen'

Ondanks de uitdagingen die de coronapandemie ook in 2021 met zich meebracht, kon OTS veel van haar activiteiten, met een aantal aanpassingen, toch uitvoeren. Zo werden cursussen en trainingen in kleinere groepen gegeven en maakte OTS gebruik van Zoom of Whatsapp voor online bijeenkomsten, huiswerkopdrachten en contact met studenten.

Dankzij de inzet van ruim 270 vrijwillige trainers en docenten kon OTS afgelopen jaar 5.239 mensen trainen (3.423 mannen en 1.816 vrouwen).

 

Docentenworkshop

Een van de studenten is Anna Wasim: “Ik verlangde ernaar meer te leren over Gods Woord en Zijn Woord te verspreiden, maar had weinig bijbelkennis en geen ervaring in lesgeven. God gaf me de mogelijkheid om de Docentenworkshop van OTS te volgen. In deze training heb ik de kennis en vaardigheden opgedaan die nodig zijn om les te kunnen geven. Die vaardigheden ga ik nu inzetten om mijn eigen gemeenschap meer te leren. Ik ben blij dat ik God zo kan dienen.”

Bijbel in Sindhi 

Ook ontwikkelde OTS nieuwe trainingen, waaronder een training over lijden, en werden een aantal trainingen verbeterd of uitgebreid waaronder een training Christian Family Life. Ook werd een bijbelvertaling in het Sindhi (Light of Bible) herzien en opnieuw uitgegeven, zodat mensen de Bijbel in hun moedertaal kunnen lezen.

 

 

 

 

 

 

Over dit project

OTS wil Pakistaanse christenen versterken in hun geloof. In Pakistan zijn christenen een kleine minderheid. Maar de kerk is er en wil aanwezig zijn. Veel christenen hebben te maken met discriminatie en krijgen regelmatig kritische vragen over het geloof. Voor hen is het belangrijk om goed te weten wat hun geloof inhoudt. Pakistaanse christenen voelen zich echter onzeker in hun geloof, omdat ze weinig theologisch onderwijs hebben gehad.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Christenen staan sterker in hun geloof