Liveblog: acties voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Overal in Nederland zijn protestantse gemeenten in actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Samen geven we licht aan kwetsbare kinderen en willen we hen hoop geven op een beter leven.

24 november | Sanne (16) collecteert in Amersfoort

Sanne Duijvestijn collecteert mee in Amersfoort. Op deze manier kan ze iets doen voor kwetsbare kinderen - van haar eigen leeftijd - in Griekenland. "Het doet me echt wat hoe vluchtelingenkinderen daar moeten leven. Daarom wil ik mijn steentje bijdragen."

23 november | Inwoners van Morra en Lioessens geven licht!

Van 23 november tot en met 24 december organiseren de gezamenlijke Kerken van Morra en Lioessens diverse activiteiten voor jong en oud om aandacht te vragen voor de vluchtelingenproblematiek in Griekenland: van de huis-aan-huiscollecte, tot een verhalenavond, online bingo en nog veel meer. Op 23 november trapten de jongeren van de kerken van Morra en Lioessens de Geef Licht-weken af door op pad te gaan voor de collecte. De opbrengst van deze collecte is tot nu toe 771 euro!

19 november | Jongeren Hilversum bivakkeren in tent

Jongeren van de Protestantse Gemeente De Morgenster in Hilversum praten op hun cathechisatieclub vaak over de problemen van vluchtelingen. Ze bivakkeerden een nachtje in een tent om zelf te ondervinden hoe dat is. Daarmee haalden ze geld op voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.

22 november | De collecte in Dordrecht is begonnen

Loes van 't Hoff is collectecoördinator voor de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie in Dordrecht. Zelf collecteert ze ook een aantal straten mee. "Samen kunnen we het verschil maken voor misschien wel tienduizend vluchtelingenkinderen in Griekenland."

19 november | Spandoek aan de Grote of Martinikerk in Doesburg

De Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg onthulde op vrijdag 19 november een spandoek van 9x2 meter aan de Grote of Martinikerk in Doesburg als protest tegen het vluchtelingenbeleid van Nederland. Daarmee ondersteunen zijn de landelijke huis-aan-huis-collecte van Kerk in Actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.

2 november | Flessenactie in Oosterbierum en Klooster-Lidlum

Bijna 800 lege flessen, diverse soorten bierkratten, zegelboekjes en giften in ruim een uur. Dat was de 'oogst' van de lege flessenactie in Oosterbierum en Klooster-Lidlum voor vluchtelingenkinderen in Griekenland (Lesbos). Na inlevering van Big Bags flessen en zegelboekjes werd de balans opgemaakt. Er was ruim € 640.- ingezameld voor eten en onderdak voor kwetsbare kinderen op Lesbos.

Welkom in deze liveblog. De informatie wordt steeds aangevuld met nieuwe acties voor vluchtelingenkinderen in Griekenland.