Films over opvang en scholing van (wees)kinderen in Rwanda

Hier vindt u diverse films over Mwana Ukundwa en de opvang en scholing, die zij bieden aan weeskinderen en kinderen met hiv in Rwanda. De langere versies (van 3 tot 4 minuten) zijn speciaal gemaakt om te vertonen in uw kerk. Daarnaast zijn er ook kortere versies, die we online gaan delen. Mocht u die liever vertonen in uw kerk, dan is dat natuurlijk ook prima.

1. Film Rose overleefde de genocide in Rwanda

2. Film Pleegzorg en scholing voor Rwandese weeskinderen

3. Film Sinds je geboorte besmet met hiv

4. Film Een hiv-besmet kind kan veel liefde gebruiken

5. Film Brave raakte verslaafd aan drugs

6. Film: Opvang en scholing voor (wees)kinderen in Rwanda

Download deze film

7. Film Boodschap voor de kerken van ds.Samuel

Link kaart project kerk in Actie

project

Wat begon als een opvangcentrum voor weeskinderen na de genocide van 1994 in Rwanda, groeide uit tot een stevige organisatie voor kinderen en verzorgers, die te maken hebben met hiv en kinderen die geen veilig thuis hebben. Kinderen worden thuis bezocht, krijgen hulp op school. Verzorgers ontvangen steun met goed voedsel, inkomen en een zorgverzekering. Via sport en spel leren kinderen omgaan met hun ziekte. Want ook als je met hiv besmet bent, ligt er nog een hele toekomst voor je.