Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening

in Rwanda

Jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De Presbyteriaanse Kerk in Rwanda heeft juist extra aandacht voor hen. Veel jongeren hebben te maken met werkloosheid, armoede en geweld. Ze krijgen trainingen om hun talenten te ontdekken en te versterken. De kerk leert arme gemeenteleden hoe ze met betere landbouwmethoden en via spaargroepen hun levensomstandigheden kunnen verbeteren. Voor mensen met trauma’s vanwege de genocide van 1994 organiseert de kerk zogenaamde ‘Lichtgroepen’, zodat daders en slachtoffers weer samen verder kunnen.

Meer werkgelegenheid in het eigen dorp

Rwanda heeft een jonge energieke bevolking. Zeventig procent is onder de dertig en heeft de genocide van 1994 niet meegemaakt. Zij hebben minder trauma’s dan hun ouders, wat hoop biedt voor de toekomst van dit zich snel ontwikkelend land. Veel Rwandese jongeren uit afgelegen dorpen gaan op zoek naar werk of opleiding in de hoofdstad. De kerk wil jongeren meer perspectief bieden in hun eigen omgeving. Met steun uit Nederland kunnen jongeren trainingen volgen als jonge ondernemer. Ze leren over administratie en financiën, spaargroepen, leiderschap, maar ook media, poëzie, drama, verhalen vertellen, schilderen, moderne of traditionele dans, muziek, sport, zang.

Steun dit werk

Steun dit werk via het porgramma Zending met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. Kerk Rwanda of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit zendingswerk

Steun dit werk als kerk via actieland Rwanda.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project