Gebed voor de vluchtelingen op Lesbos

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden vluchtelingen, waaronder veel kinderen, in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn hier aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. We bidden voor hen.

Heer onze God,

Vanuit diepte van ellende
roepen wij tot U,
machtige God, Hoeder van de arme, weduwe en wees,
Beschermer van vreemdeling en vluchteling.
Dat uw Koninkrijk kome,
dat Uw recht gedaan wordt,
dat U recht wordt gedaan
door mensen, overheden en gewone mensen
van vlees en bloed.
Breng redding aan de rechtelozen
op Lesbos en zoveel andere plaatsen
waar mensen hunkeren naar vrede en veiligheid.
In naam van Jezus, onze Heer,
die ons aankijkt door de ogen van de minsten onder hen.

Amen.

Gert Binnendijk
Predikant met bijzondere opdracht (Protestantse Kerk in Nederland) en geestelijk verzorger verpleeg-, behandel en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk
Lees ook:

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden vluchtelingen, waaronder veel kinderen, in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn hier aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Opvang voor gestrande vluchtelingen