Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gratis kamperen bij Appie in Groningen

Het hart van kweker Appie Wijma uit Opende breekt bij het idee dat er kinderen zijn die nooit op vakantie kunnen. Daarom begon hij een camping waar je voor nop kunt overnachten.

Deze zomer besteedt Petrus aandacht aan het onderwerp ‘Armoede in Nederland’. Hoe zetten kerken en diaconieën in het hele land zich in om mensen in armoede te ondersteunen en sociale uitsluiting tegen te gaan? Vandaag: een bijzondere camping in Opende.

Appie maakte acht kampeerplekken. Vier zijn er bedoeld voor mensen die door financiële of andere problemen nooit op vakantie kunnen. Ze hoeven er niks voor te betalen, zo nodig kunnen ze zelfs gratis eten. Voor de andere vier plekken moet wel iets worden betaald. “Ik wil niet dat het een ‘armencamping’ wordt, het moet zo gewoon mogelijk zijn”, zegt Appie. 

De gratis kampeerders worden aangedragen door diaconieën. Zo weet Appie zeker dat er mensen komen die het echt nodig hebben. 

Bijna iedereen in de omgeving kent Appie. Zo komt hij vanzelf aan spullen: van een compleet rioleringssysteem tot borden en van vier safaritenten tot leesboeken. Ook de kerken in de omgeving helpen Appie door zijn project te steunen, financieel of met spullen. 

Word gratis abonnee

Petrus gratis in de brievenbus?

Ook op vakantie?

Ken je een gezin of iemand uit je buurt die graag op vakantie zou willen maar dat niet kan? Of dacht je na het lezen van deze pagina’s: ‘Dit gaat over mij’? Appie verwelkomt je graag op zijn camping, maar wil wel dat de reservering verloopt via een diaken. Die kan bellen met Appie Wijma, tel. (06) 57 30 19 45. 

Andere verhalen

Uit dit project