Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Films over kinderen zonder ouders in Zambia

1. Maatjes voor kinderen zonder ouders in Zambia

In Zambia zijn 20.000 gezinnen waar tieners gezinshoofd zijn. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids en zijn grootouders ook overleden of te oud om voor hen te zorgen. Ze staan er alleen voor, zoals Conwa. Kerken in Zambia willen naar deze kinderen steunen. Dankzij uw steun worden tieners zoals Conwa financieel ondersteund en krijgen Zambiaanse christenen een training om te leren hoe ze maatjes kunnen worden van deze kinderen. Conwa kreeg steun om zijn middelbare school af te maken.

Download deze film om te vertonen in uw kerk.

2. Geef licht aan Chisengo in Zambia

In Zambia zijn 20.000 gezinnen waar tieners gezinshoofd zijn. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids en zijn grootouders ook overleden of te oud om voor hen te zorgen. Ze staan er alleen voor, zoals Chisengo. Kerken in Zambia willen naar deze kinderen steunen. Dankzij uw steun worden tieners zoals Chisengo financieel ondersteund en krijgen Zambiaanse christenen een training om te leren hoe ze maatjes kunnen worden van deze kinderen. Chisengo kon een varkensbedrijf starten om in haar levensonderhoud te voorzien. 

Download deze film om te vertonen in uw kerk.

3. Kerk als lichtpunt voor Zambiaanse kinderen zonder ouders

In Zambia zijn 20.000 gezinnen waar tieners gezinshoofd zijn. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids en zijn grootouders ook overleden of te oud om voor hen te zorgen. Ze staan er alleen voor, zoals Prudence. Kerken in Zambia willen naar deze kinderen steunen. Dankzij uw steun worden tieners zoals Prudence financieel ondersteund en krijgen Zambiaanse christenen een training om te leren hoe ze maatjes kunnen worden van deze kinderen. Prudence kon een kapsalon starten om in haar levensonderhoud te voorzien. 

Download deze film om te vertonen in uw kerk.

4. Geef licht aan Loveness in Zambia

In Zambia zijn 20.000 gezinnen waar tieners gezinshoofd zijn. Vaak zijn hun ouders overleden aan aids en zijn grootouders ook overleden of te oud om voor hen te zorgen. Ze staan er alleen voor, zoals Loveness. Kerken in Zambia willen naar deze kinderen steunen. Dankzij uw steun worden tieners zoals Loveness financieel ondersteund en krijgen Zambiaanse christenen een training om te leren hoe ze maatjes kunnen worden van deze kinderen. Loveness kon een winkel in huishoudelijke producten starten om in haar levensonderhoud te voorzien. 

Download deze film om te vertonen in uw kerk.

Link kaart project kerk in Actie

project

Meer dan 20.000 gezinnen in Zambia zijn ouderloos. Gezinnen met kinderen onder de 18 als gezinshoofd. Lange tijd zorgden opa’s en oma’s voor deze kinderen, als hun ouders aan aids overleden. Maar als die ook overlijden staan veel weeskinderen er alleen voor. De Raad van Kerken in Zambia stimuleert kerken om naar deze kinderen om te kijken. Kerkleiders worden getraind en kinderen praktisch ondersteund.