Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Tips bij het collecteren

Collecteer jij dit jaar ook mee? Lees alvast deze collectetips!

1: Collecteren op werk of sportvereniging

Je kunt je collectebus ook meenemen naar je werk, sportvereniging of kerkenraadsvergadering. Maak ook een rondje langs familie en vrienden. Met de iDEAL QR-sticker op de bus kan iedereen ook mobiel betalen.

2: Collecteer ook online

Maak een online collectebus aan via kerkinactie.digicollect.nl en deel de bus online in je netwerk en via je social mediakanalen. 

3: Vertel waarvoor je collecteert

Glimlach vriendelijk, noem jouw naam en vertel waarvoor je collecteert. Dat maakt het persoonlijker.

4: Blijf altijd beleefd

Als collectant vertegenwoordig je Kerk in Actie. Het is daarom belangrijk om beleefd te zijn en altijd te bedanken. Of het nu gaat om een klein of groot bedrag (het gaat om de intentie) of als mensen niet geven, bedank hen voor hun gift en/of tijd.

5: Collecteer op gunstige tijden

Tussen 17 en 20 uur is meestal de beste tijd, of woensdagmiddag en zaterdagochtend. Inmiddels werken mensen steeds vaker thuis. Hierdoor is het sowieso gunstiger om ook vaker overdag te collecteren. 

6: Collecteren met kinderen

Veel kinderen vinden het leuk om te collecteren en veel gevers kunnen het ook waarderen. In de meeste gemeenten mogen kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding collecteren.

7: Collecteren bij de supermarkt

Overleg met de plaatselijke supermarktmanager of  je daar mag collecteren. Dat is een goede plek want bij de winkelwagentjes lopen veel mensen met muntgeld. Ook met de iDEAL-sticker kunnen mensen makkelijker doneren. Heel veel mensen hebben een mobiele telefoon met bankapp.

8: Niet thuis? Noteer het adres

Iemand niet thuis? Noteer dan het adres en loop later in de week nog een keertje langs. Is er dan weer niemand thuis, doe dan een van de niet-thuis-kaartjes die je van ons hebt meegekregen in de brievenbus.

 

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)