Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

‘Zo kan ik kinderen in Oekraïne toch een klein beetje helpen’

Iets doen voor mensen die het moeilijk hebben. Dat is waarom Nora Kalshoven (15) langs de deuren gaat voor kinderen in Oekraïne. Ze kan zich niet voorstellen wat zij meemaken. “Zo kan ik hen toch een klein beetje helpen.”

Nora collecteert in haar woonplaats Houten voor de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie. Samen met haar vader haalt ze giften op voor kinderen in Oekraïne.

“Het enthousiasme voor collecteren krijg ik van thuis mee. Mijn vader is collectecoördinator voor Kerk in Actie. Hij regelt dat alle collectanten een bus krijgen en dat het geld wordt geteld. Vorig jaar heb ik samen met hem een wijk gelopen. Tot je 16e mag je namelijk nog niet alleen collecteren. Maar zo leer ik het alvast! 

Je kunt hiermee mensen helpen die het moeilijk hebben, ook al is het maar een klein beetje. Van het geld dat ik ophaal, kan een gezin in Oekraïne misschien wel de hele winter eten. En ik hoef daar maar twee avonden voor op pad! 

We lopen niet in onze eigen wijk, maar een paar straten verderop. Meestal gaan we rond etenstijd, want dan zijn de meeste mensen thuis. Het is leuk om even een praatje te maken aan de deur. Zo leer je steeds meer mensen kennen. Als alle bussen binnen zijn, help ik mee met geld tellen. Altijd spannend hoeveel erin zit!”

Geef ook voor kinderen in Oekraïne

Lees het verhaal van Zlata Dudko:

Over dit project

Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De grootschalige oorlog in Oekraïne gooide het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Noodhulp Oekraine