Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

In actie met kinderen

Met Kids in Actie betrek je kinderen, en daarmee de hele gemeente, op een speelse en eigentijdse manier bij (wereld)diaconaat, bijvoorbeeld bij je collecteproject. Duif Rainbow van Kids in Actie vliegt de wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij. Hieronder vind je Kids in Actie-pakketten met suggesties om kinderen via Kids in Actie te betrekken bij projecten en thema’s van Kerk in Actie.

Kids in Actie-pakket per thema

Bij vier van de vijf Kerk in Actie-thema’s is een Kids in Actie-pakket beschikbaar met suggesties om samen met de kindernevendienst aandacht te vragen voor je collecte- of themaproject. In het pakket vind je werkvormen om Rainbow een plek te geven in de kerk- of kindernevendienst, gebed- en liturgiesuggesties en Rainbow-verhalen. Ook lees je welke materialen beschikbaar zijn en hoe je die kunt bestellen. Verder vind je er informatie over Kids in Actie-workshops en over de ondersteuning die jouw Kerk in Actie-consulent kan bieden.

Rainbow-lied en Rainbow de duif

Bij ieder Kids in Actie-pakket is een variant op het Rainbow-lied beschikbaar.

Als jouw kerk twee jaar lang een project van Kerk in Actie steunt, kun je de grote Rainbow-duif gratis bestellen via jouw Kerk in Actie consulent.

Extra's

  • Kind op Zondag biedt in haar materiaal voor kerk en kindernevendienst voor alle zondagen in de 40dagentijdcampagne en in de kerstcampagne Kids in Actie werkvormen aan rond de campagneprojecten van Kerk in Actie. Overleg met de kindernevendienst hoe je in deze campagnes kunt samenwerken en gebruik daarbij het materiaal van Kind op Zondag.
  • Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen ontdekken. Zodra er speciale Kliederkerkprogramma’s beschikbaar komen bij de vijf thema’s van Kerk in Actie, vind je die hier.
Workshop Kids in Actie

Workshop Kids in Actie

Hoe betrek je kinderen bij diaconaat? En hoe kun je een project van Kerk in Actie dat uw kerk steunt bij kinderen onder de aandacht brengen? Met Kids in Actie doet u dat op een speelse en eigentijdse manier. Rainbow, de duif van Kids in Actie, vliegt de wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij. U hoort er alles over in de workshop Kids in Actie. Meld u nu aan!

Meer info

Kindermateriaal bij Bijbel als levensbron

Kindermateriaal bij Bijbel als levensbron

Met het Kids in Actie-pakket Bijbel als levensbron betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Meer info

Kindermateriaal bij Kerk in de minderheid

Kindermateriaal bij Kerk in de minderheid

Met het Kids in Actie-pakket Kerk in de minderheid betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Meer info

Kindermateriaal bij Kerken staan op tegen armoede

Kindermateriaal bij Kerken staan op tegen armoede

Met het Kids in Actie-pakket Kerken staan op tegen armoede betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Meer info

Kindermateriaal bij Kinderen in de knel

Kindermateriaal bij Kinderen in de knel

Met het Kids in Actie-pakket Kinderen in de knel betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder vindt u ook aanvullende materialen.

Meer info

Kindermateriaal bij Op zoek naar veiligheid

Kindermateriaal bij Op zoek naar veiligheid

Met het Kids in Actie-pakket Op zoek naar veiligheid betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Meer info