In actie met kinderen

Met Kids in Actie betrekt u kinderen, en daarmee de hele gemeente, op een speelse en eigentijdse manier bij (wereld)diaconaat, bijvoorbeeld bij uw collecteproject. Duif Rainbow van Kids in Actie vliegt de wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij. Hieronder vindt u Kids in Actie-pakketten met suggesties om kinderen via Kids in Actie te betrekken bij projecten en thema’s van Kerk in Actie.

Kids in Actie-pakket per thema

Bij vier van de vijf Kerk in Actie-thema’s is een Kids in Actie-pakket beschikbaar met suggesties om samen met de kindernevendienst aandacht te vragen voor uw collecte- of themaproject. In het pakket vindt u werkvormen om Rainbow een plek te geven in de kerk- of kindernevendienst, gebed- en liturgiesuggesties en Rainbow-verhalen. Ook leest u welke materialen beschikbaar zijn en hoe u die kunt bestellen. Verder vindt u er informatie over Kids in Actie-workshops en over de ondersteuning door uw Kerk in Actie-consulent kan bieden.

Rainbow-lied en Rainbow de duif

Bij ieder Kids in Actie-pakket is een variant op het Rainbow-lied beschikbaar.

Als uw kerk twee jaar lang een project van Kerk in Actie steunt, kunt u de grote Rainbow-duif gratis krijgen via uw Kerk in Actie consulent.

Extra's

• Kind op Zondag biedt in haar materiaal voor kerk en kindernevendienst voor alle zondagen in de 40dagentijdcampagne en in de kerstcampagne Kids in Actie werkvormen aan rond de campagneprojecten van Kerk in Actie. Overleg met de kindernevendienst hoe u in deze campagnes kunt samenwerken en gebruik daarbij het materiaal van Kind op Zondag.
  • Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen ontdekken. Zodra er speciale Kliederkerkprogramma’s beschikbaar komen bij de vijf thema’s van Kerk in Actie, vindt u die hier.
Workshop Kids in Actie

Hoe betrek je kinderen bij diaconaat? En hoe kun je een project van Kerk in Actie dat uw kerk steunt bij kinderen onder de aandacht brengen? Met Kids in Actie doet u dat op een speelse en eigentijdse manier. Rainbow, de duif van Kids in Actie, vliegt de wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij. U hoort er alles over in de workshop Kids in Actie. Meld u nu aan!

Kindermateriaal bij Bijbel als levensbron

Met het Kids in Actie-pakket Bijbel als levensbron betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Kindermateriaal bij Kerk in de minderheid

Met het Kids in Actie-pakket Kerk in de minderheid betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Kindermateriaal bij Kerken staan op tegen armoede

Met het Kids in Actie-pakket Kerken staan op tegen armoede betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.

Kindermateriaal bij Kinderen in de knel

Met het Kids in Actie-pakket Kinderen in de knel betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder vindt u ook aanvullende materialen.

Kindermateriaal bij Op zoek naar veiligheid

Met het Kids in Actie-pakket Op zoek naar veiligheid betrekt u kinderen bij uw collecteproject. In onderstaand pakket vindt u allerlei werkvormen, gebed- en liturgiesuggesties en verhalen. Hieronder treft u ook aanvullende materialen.